Viermaal is scheepsrecht

Falcon

FalconViermaal is scheepsrecht

De vierde poging van Space Exploration Technologies Corp. (SpaceX) om de raket Falcon 1 de ruimte in te krijgen, is geslaagd. Begin augustus ontplofte er nog een Falcon 1 raket tijdens de derde lancering.

 

Ook de eerste twee lanceringen van de raket mislukten. Volgens SpaceX ging tijdens de vierde lancering gisteren echter alles precies zoals de corporatie had berekend.

Na de tweede mislukte lancering kreeg de Falcon 1 een andere motor: de Merlin 1C motor. Toch kon dit niet voorkomen dat ook de derde lancering van de raket mislukte. Volgens SpaceX kwam dit door een timingfout.

Met eindelijk een succesvolle lancering is de Falcon 1 de eerste privé ontworpen raket op vloeibare raketbrandstof die in een baan om de aarde is gekomen.