Nieuwe versie BasicDSP

DSP

DSPNieuwe versie BasicDSP

BasicDSP is een leerzaam stukje software geschreven door Pieter-Tjerk PA3FWM en PE1OIT. Het doel is om een eenvoudig hulpmiddel te verschaffen voor het testen van eenvoudige digitale signaal processing algorithmes. Dat kan een steil CW of SSB filter zijn, een frequentie analyse routine of zelfs een eenvoudige software-defined radio ontvanger; dat hangt allemaal van het script af.

 

Het enige dat je nodig hebt om ermee aan de slag te gaan is een PC met een geluidskaart. Als je een SoftRock40 of vergelijkbare ontvanger hebt, kan je BasicDSP gebruiken om de signalen in geluid om te zetten (iets voor de Radioclub Haaglanden met hun zojuist gebouwde SDR?). Je kunt diverse scripts op deze website vinden. Zelfs als je niet over een radio beschikt, kan je nog steeds een hoop lol beleven aan BasicDSP! En het mooiste  is… Het is gratis!