QRZ 2.0 aangekondigd

qrzlogo

qrzlogoQRZ 2.0 aangekondigd

Fred, AA7BQ, de oprichter van de bekende QRZ website, heeft aangekondigd dat QRZ.COM binnenkort zijn website/database gaat wijzigen.

 

"Intern noemen we de nieuwe versie QRZ 2.0, maar we denken dat het al gauw gewoon bekend zal zijn als QRZ omdat het de standaard website gaat worden. De nieuwe database heeft een frisse nieuwe presentatie plus nog een aantal nieuwe mogelijkheden en details die eerder niet beschikbaar waren. Daarnaast zijn de nieuwe roepnaam pagina's door de gebruiker aan te passen waar het kleur, lettertypes en meerdere plaatjes betreft. En we hebben de GridFinder toegevoegd als belangrijk onderdeel van onze gegevens.

"Daarnaast hebben we significante verbeteringen aangebracht in onze geo coordinate database, waarmee we nu regionale kaartinformatie aan kunnen bieden voor vrijwel alle roepnamen, zowel Amerikaanse als overige roepnamen!

"Zodra we voldoende tijd gehad hebben om het nieuwe systeem te testen zullen we geleidelijk alle pagina's gaan vervangen met de pagina's in de nieuwe stijl." Als je een voorbeeld wil zien van de nieuwe pagina's met als roepnaam AA7BQ, kijk dan eens op: http://www.qrz.com/db/AA7BQ

"Wil je je eigen roepnaam pagina zien in de nieuwe stijl, type dan in je browser: http://www.qrz.com/db/roepnaam
LET OP: je moet Javascript enabled hebben in je browser om maximaal gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten die de nieuwe pagina's bieden".

Fred merkt tevens op:"Als je een preview wil hebben van de nieuwe editing features, sluit je dan aan bij de Beta Tester's Group (kost niets) via deze link: 

http://forums.qrz.com/profile.php?do=editusergroups

(Je moet wel ingelog zijn). Je verzoek wordt zo spoedig mogelijk ingewilligd. Je commentaar en opbouwende kritiek worden op prijs gesteld. Maar schrijf ons niet dat je de oude versie beter vindt of dat je de veranderingen niet op prijs stelt, want eerlijk gezegd zijn we vastbesloten om hiermee verder te gaan.

"Dit is de eerste grote renovatie van de QRZ database in vele jaren en er zijn in die tijd een hoop nieuwe technische ontwikkelingen geweest sinds de eerste versie het licht zag. Dit project is al meer dan een jaar geleden gestart en delen ervan lopen al een tijdje mee op de achtergrond. Nu is het tijd om de nieuwe stijl te presenteren en we zouden graag van gebruikers horen wat je ervan vindt. Maar geen ongefundeerde kritiek! We denken dat je de nieuwe stijl wel zal gaan waarderen!"