4U1ITU wordt weer zeldzaam

Logo 4U1ITU

Logo 4U1ITU4U1ITU wordt weer zeldzaam

De call 4U1ITU zal in de toekomst nog maar zelden te horen zijn. Dat besluit is genomen tijdens een algemene vergadering van de internationale amateur radio club IARC.

 

Er zijn drie redenen die aangevoerd worden voor dit besluit: Ten eerste de aangescherpte beveiligingsmaatregelen in het gebouw van de International Telecommunication Union, ten tweede de verandering van de manier waarop men internationaal tegen amateurradio aankijkt als communicatiemiddel en ten derde het feit dat door de vele "DX-Pedities" van 4U de afgelopen jaren, de prefix niet meer tot de "most wanted countries” gerekend wordt.

Men wil het gebruik van 4U1ITU in de toekomst beperken tot speciale gelegenheden en gebruik door conferentieleden, en wil verder het gebruik van het station tijdens weekends en nachten zoveel mogelijk beperken. Men wil het 4U1 station voor de «Telecom 2009»-tentoonstelling van 5 – 9 oktober op het nieuwste niveau brengen. Net als bij vroegere tentoonstellingen zal de IARU met een eigen stand present zijn, waar radio-amateurs en andere bezoekers elkaar kunnen treffen voor een eyeball-QSO en het uitwisselen van informatie.

Daarnaast zijn de werkzaamheden aan de antennes op het dak van het Varembé-gebouw succesvol afgerond. Op het internet is de complete installatie met de drie torens te bewonderen. Dat deze in vrede mogen roesten…