QRZ vernieuwt server

qrz-logo

qrz-logoQRZ vernieuwt server

Uiteraard maakt vrijwel iedere amateur gebruik van de website qrz.com als een qsl-manager van een bijzonder station of andere call-gerelateerde gegevens opgezocht moeten worden. AA7BQ, de oprichter van qrz.com, heeft recent het serverpark weer naar een hoger technisch niveau getild.

 

De primair webserver is vandaag vervangen door een grotere, snellere machine met meer schijfruimte, meer geheugen (8GB) en twee dual-core, 64-bit AMD Opteron processors die op 2.6GHz lopen. De nieuwe server heeft 4 harde schijven die voor de betrouwbaarheid geconfigureerd zijn als twee RAID-1 volumes.

Op de nieuwe server draait de home page, de database pagina's, en de XML Logboek functies.

Web server

Deze nieuwe configuratie, tesamen met nog wat andere maatregelen om de betrouwbaarheid te vergroten, heeft het totale aantal servers in het rack voor qrz.com gereduceerd van 5 naar 3. QRZ.com draait nu op 2 Sun X4200's en een Sun V40Z, die samen 6 HE rack space innemen.

Een van de onvolprezen helden in het rack is de V40Z waarop de QRZ Forums draaien. Deze machine, met vier 2.6Ghz CPU's en 16GB  RAM is een werkpaard dat nog nooit een druppel zweet heeft gelaten. Op het moment van dit schrijven is de uptime van de server 441 dagen zonder een enkele reboot!

Met dank aan allen die bijgedragen hebben aan QRZ of een lidmaatschap hebben, waardoor deze upgrade mogelijk is gemaakt.