AVR-microcontrollers met geïntegreerde UHF-transmitter

ATA847x

ATA847xAVR-microcontrollers met geïntegreerde UHF-transmitter

Atmel presenteert met de ATA874x-familie zijn eerste serie microcontrollers met ingebouwde UHF-ASK/FSK-transmitter. Deze nieuwe serie is geschikt voor een groot aantal toepassingen in zowel industriële als consumentenapparatuur, zoals draadloze meters, alarmsystemen en domoticasystemen.
De nieuwe AVR's bieden uitstekende HF-prestaties en werken in de licentievrije ISM-frequentiebanden (868 tot 928 MHz, 433 MHz en 315 MHz).

 

Dankzij de toepassing van een low-power AVR met een heel efficiënte HF-transmitter en een stroomopname van slechts 160 nA in sleep-mode zijn de leden van de ATA874x-familie uitermate geschikt voor gebruik in batterijgevoede applicaties zoals afstandsbedieningen en garagedeuropeners. De kleine QFN24-behuizing van 5 x 5 mm waarin deze controllers zijn ondergebracht, maakt het mogelijk de afmetingen van zo'n apparaat zeer klein te houden. Door de integratie van een HF-transmitter op de chip zijn veel minder externe componenten nodig (wat tot 50% besparing in materiaalkosten kan opleveren) en  het printoppervlak kan tot zo'n 50% worden verkleind, in vergelijking met discrete oplossingen.

De ATA874x-controllers bieden een grote flexibiliteit dankzij de toepassing van een ATtiny44V-kern met flash-memory dat in-system herprogrammeren mogelijk maakt.  De ATtiny44V bezit krachtige instructies die in een enkele klokcyclus worden uitgevoerd, zodat een rekenkracht van bijna 1 MIPS per MHz mogelijk is.

Samples van de ATA874x-familie in een small-outline QFN24-behuizing zijn nu beschikbaar. Er is tevens een complete ontwerp-kit voor unidirectionele HF-toepassingen leverbaar (STK512-EKx-IND).

Meer info:
www.atmel.com/dyn/products/product_card.asp?part_id=4634 (ATA8741)
www.atmel.com/dyn/products/product_card.asp?part_id=4635 (ATA8742)
www.atmel.com/dyn/products/product_card.asp?part_id=4636 (ATA8743)