BT plaatst satellietstation op Antarctica

schotel

schotelBT plaatst satellietstation op Antarctica

Telecombedrijf BT kondigt aan het eerste satellietontvangststation op Antarctica eind april 2010 geplaatst te hebben. Het plaatsen van Ice Station Troll is onderdeel van de werkzaamheden die BT uitvoert voor het Galileo Programma, het Europese satellietnavigatiesysteem. 

 

Doordat het plaatsen van het ontvangststation in goed weer moest worden afgerond is de planning voor de aanleg van het station al in 2008 begonnen. BT heeft onlangs een contractverlenging getekend met de Europese ruimtevaartorganisatie (ESA) voor de verdere aanleg van het datanetwerk. Dit netwerk is bedoeld voor de pilotfase van het Galileo Programma.

Uiteindelijk moet Galileo bestaan uit dertig satellieten en bijbehorende infrastructuur op de grond. Het systeem moet compatible worden met het Amerikaanse GPS-systeem. De Europese Unie investeert 3,4 miljard euro in het systeem dat in 2013 volledig operationeel moet zijn.