Radio Kuwait uit de amateurband

radio kuwait

radio kuwaitRadio Kuwait uit de amateurband

Het IARU Regio 1 Monitoring Systeem is altijd waakzaam en monitored de amateurbanden op zoek naar indringers. Het wordt professioneel geleid door coördinatoren Wolf Hadel, DK2OM, en Uli Bihlmayer, DJ9KR. Op 12 april merkte Bihlmayer een kortegolf station op, op de frequenties 7150 en 7190kHz, en schakelde de monitoring groep in om te luisteren en rapporten te sturen naar de desbetreffende autoriteiten.

 

Door de gezamelijke inspanning kon hij het station identificeren als Radio Kuwait. Toen het station eenmaal geïdentificeerd was, informeerde Bihlmayer onmiddellijk het Duitse AT (Bundesnetzagentur) met het verzoek de QRGs te monitoren en een officiële klacht te sturen naar Kuwait. Daarnaast stuurde hij een fax en e-mail naar de ambassade van Kuwait in Berlijn en e-mails naar Radio Kuwait en het Ministerie van Telecommunicatie in Kuwait.

Bihlmayer nodigde alle deelnemende IARU Intruder Watches uit om hun telecommunicatie verantwoordelijken in te schakelen en vroeg hen om hun waarnemingen naar Kuwait te sturen. Wat ook hielp is dat het IARU Regio 1 Monitoring Systeem een coördinator heeft in de staat Kuwait: Faisal Al-Ajmi, 9K2RR. Hij nam kontakt op met Radio Kuwait en informeerde hen over de vele amateurs die hem vroegen om de uitzendingen binnen hun banden te staken.

Op 19 april liet Al-Ajmi verheugd weten dat de General Engineering Manager van Kuwait Radio hem had geïnformeerd over het opschorten van de uitzendingen op 7150 en 7190kHz. Al-Ajmi liet verder weten dat dit wederom een slag was die gewonnen is tegen de indringers in de 40 meter amateurband. Zoals gewoonlijk zal het Regio 1 Monitoring Systeem de band in de gaten houden voor andere mogelijke klachten of indringers.

Amateurs in alle drie de IARU regio's hebben hun dank uitgesproken en het IARU Region 1 Monitoring Systeem gefeliciteerd met hun snelle reactie en hun werk in het wereldwijd vrijhouden van onze banden.