RSGB reageert op plannen voor 433Mhz uitbreiding

lpd

lpdRSGB reageert op plannen voor 433Mhz uitbreiding

De Engelse amateurvereniging RSGB heeft gereageerd op het plan van het Engelse AT, Ofcom, voor het laten vallen van de beperkingen voor vergunning vrijgestelde apparaten in het gebied 433.05-434.79 MHz (LPD's e.d.).

 

De vereniging wijst erop dat het wegnemen van beperkingen voor Short Range Devices (SRD) een aanzienlijke toename met zich meebrengt van het risico van schadelijke interferentie.

De RSGB zegt: "Wij zien geen dringende redenen of marktvraag voor een dergelijke verandering, wanneer aan de vraag voor vergunning vrijgestelde portofoons etc. kan worden voldaan door PMR446 of andere vrijgestelde 868MHz systemen."

"Het effect van een dergelijke wijziging zal zijn dat er ongeautoriseerde FM spraak / audio zenders toegestaan gaan worden die dezelfde zendfrequenties gebruiken als de UHF amateur gebruikers en in het bijzonder onze repeater ingangen. Deze laatsten kunnen dan weer per ongeluk de ongelicenseerde berichten doorgeven over gebieden van tientallen kilometers "

"De Impact Assessment tabel voor niet-specifieke SRD op pagina 34 van het raadplegingsdocument verzaakt te wijzen op de gevolgen van de veranderingen op gebruikers van de 433/434 MHz-band met een licentie waardoor sprake is van potentieel ernstige en kostbare gevolgen."

De volledige reactie van de RSGB is te lezen op:
http://www.ofcom.org.uk/consult/condocs/devices/responses/RSGB.pdf