Echolink voor Android

Echolink

EcholinkEcholink voor de iPhone was er natuurlijk al, maar Phil, G1LKJ laat ons nu weten dat de makers van Echolink nu ook een app ontwikkeld hebben voor telefoons die met Android draaien, en dat deze app nu beschikbaar is.

 

Je kunt nu dus Echolink draaien op een Motorola Droid of een HTC Evo. De Android uitvoering richt zich op de basis mogelijkheden van EchoLink, zoals het beheer van de Station List, verbinding maken en verbreken, en het zenden en ontvangen van spraak en tekst. In tegenstelling tot de Windows versie kan je maar met 1 node tegelijk verbonden zijn, en is er geen Sysop mode. De user interface is zo ontworpen dat deze soepel werkt op de kleinere schermpjes van een smartphone, en maakt gebruik van sommige ingebouwde hardware-faciliteiten.

Meer info op de Echolink website .