Sub-9kHz groep opgericht op Yahoo

9kHz ant

9kHz antEr is een Yahoo groep opgericht met de naam 'Sub-9kHz Amateur Radio' en iedereen die geïnteresseerd is in experimenten op frequenties onder de 9kHz wordt uitgenodigd om zich bij de groep aan te sluiten.

 

 

Momenteel is er behoorlijk wat belangstelling voor dit onderwerp, helemaal na de spectaculaire resultaten die in Duitsland behaald zijn (door DK7FC en anderen) waarbij echte DX gerealiseerd is met relatief eenvoudige, maar goed doordachte apparatuur in combinatie met goede software voor het verwerken van zwakke signalen.

Er is ook veel belangstelling voor "earth-mode" (verbindingen via de grond) communicatie. Een aantal Engelse amateurs heeft een BT aangevraagd om legaal in deze "Dreamer's Band" te mogen experimenteren.

Werken op frequenties lager dan 9kHz hoeft niet ingewikkeld te zijn en ALLE resultaten, hoe bescheiden ook, zijn interessant.

De groep is een succes als er een hoop nieuws en gegevens uitgewisseld worden, dus meld je aan of wijs amateurs die het mogelijk intereseert op het bestaan van de groep.

Aanmelden kan door te mailen naar:
sub9khz-subscribeyahoogroups.com .

De groep is HIER te vinden.