DX-Lite cluster interface

DX nieuws

DX-nieuwsVeel websites zijn voorzien van allerlei flitsende grafische weergaven zoals animated GIFs, java-scriptjes en nog veel meer moois. Tenminste, zolang je een PC met een vaste internet verbinding gebruikt. Op een mobiele telefoon is dit een stuk minder leuk.

 

Behalve dat sommige telefoons al dat moois niet eens weergeven (Apple heeft structureel ruzie met Flash bijvoorbeeld) leveren die versieringen onnodig veel bandbreedte op. En dat is nou precies wat de providers op dit moment proberen terug te schroeven: bij veel providers vervalt bij verlenging van je contract de Flat Fee afspraak en krijg je gewoon een datalimiet aan je broek.

Michael Wells G7VJR heeft een zeer "lichte" web-interface gemaakt voor het DX-cluster. De site is in staat om de meest gangbare schermen te detecteren (b.v. iPhone) en is speciaal ontworpen voor laag bandbreedtegebruik en eenvoud.

Zie zijn website voor de links en verdere informatie.