Boeing kan niet tegen WiFi

covkpit

covkpitDe apparatuur in de cockpit van de Boeing 737-NG is niet goed bestand tegen het gebruik van wifi. Beeldschermen zouden niet meer functioneren bij het gebruik van draadloos internet.

 

 

De vliegtuigmaatschappij heeft dit toegegeven tegenover de Australian Business Traveller die het nieuws op het spoor kwam dankzij de blog van Mary Kirby Runway Girl.

Tests wezen uit dat beeldschermen, die de piloten van informatie moeten voorzien tijdens de vlucht, uitvielen zodra ze werden blootgesteld aan straling. Boeing laat weten dat er op dit moment geen vliegtuigen in de lucht zijn die gebruik maken van de apparatuur.

De producent van de onderdelen van de cockpit, Honeywell, is bezig met een update van de apparatuur waarmee Australische vliegtuigmaatschappijen als Qantas en Virgin Blue op dit moment mee vliegen.

De zogenaamde fase III is een verbeterde versie van fase I en II waarmee enkele vliegtuigen zijn uitgerust. Juist de nieuwe apparatuur ondervindt hinder van de wifi.

Stralingsniveau

De vliegtuigmaatschappij meldt dat de problemen pas optraden nadat de apparatuur werd blootgesteld aan een stralingsniveau dat hoger ligt dan wanneer mensen aan boord gebruik zouden maken van laptop of mobiele telefoon.

De veiligheid van het gebruik van internet aan boord is onderhevig aan discussie en vele vliegtuigmaatschappijen vragen nog steeds aan de consument om voor het opstijgen hun apparatuur af te sluiten.