70MHz versterker

Moxon 70MHz ant

Moxon 70MHz antJaja, de 70MHz koorts slaat al aardig toe bij de RAZ. Tijdens onze expeditie naar de Morokulien hebben we niet alleen maar verbindingen gemaakt en een gat in de biervoorraad van de lokale supermarkt geslagen, maar ook volop gebouwd aan een 28MHz-70MHz transverter. Volgens het schema dat we gebruikten zou er een Wattje uit moeten komen, maar daar sla je natuurlijk geen deuk mee in een pakje boter. Dat moet beter kunnen.

 

 

Nou kan je natuurlijk wel een eindversterker gaan ontwerpen met allerlei lastige torren (Ron PA2RF doet dat overigens wel…) maar daar was ik te lui voor. De firma rfparts levert een scala aan power modules waarmee je met milliwatten in al gauw hele watten maakt. Ook voor 70MHz.

Met nog wat meer zoeken kwam ik op de site van een Hollandse Deen (of Deense Hollander) die het allemaal al een keer bedacht heeft. Inclusief de power module. Het schema:

pmpa_schematic

Geen rocket science… Een aantal RAZzers gaan deze versterker bouwen. 50mW in, 30W uit, volgens de specs. Lineair in te stellen, dus ook voor SSB/AM. Binnenkort (ergens half oktober) worden de power modules besteld. De module komt op €47 exclusief verzendkosten, maar dat is makkelijk delen met een aantal mensen. Heb je interesse in zo'n module, laat het me dan even weten . Dan bestellen we in 1 zending. Meebouwen mag ook; op de club zijn genoeg amateurs die je met de bouw kunnen helpen. Zorg dat je erbij bent als 70MHz straks open gaat!