PIC met geïntegreerde UHF-zender

uhfpic

uhfpicVoor de liefhebbers van PICs goed nieuws: Microchip introduceert een 8-bits PIC microcontroller (PIC12LF1840T48A) waarin een HF-zender voor drie frequentiebanden in het sub-GHz-bereik is geïntegreerd.

 

 

 

Deze nieuwe MCU in 14 pens TSSOP-behuizing is bedoeld voor ruimte- stroom- en kostenbesparende toepassingen zoals draadloze, sleutelloze deuropeners voor auto’s, garagedeuren en voor huisbeveiligingssystemen. De chip is geoptimaliseerd voor gebruik met de geavanceerde code-hopping beveiligingstechnologie KEELOQ van Microchip, die door veel fabrikanten wordt toegepast.
 

De zender van de nieuwe MCU (PIC12LF1840T48A) maakt gebruik van de 418, 434 en 868 MHz banden. Door de zeer lage voedingsspanning van 1,8 V wordt de levensduur van de batterij geoptimaliseerd. Bovendien heeft de eXtreme Low Power (XLP) microcontroller een bijzonder laag stroomverbruik in de slaapmodus en is deze efficiënt geïntegreerd met de zender waardoor deze snel kan ontwaken en commando’s kan verzenden met de volle 8 MIPS verwerkingssnelheid van de MCU. De microcontroller beschikt onder andere over 7 KB programmageheugen (flash), 256 Bytes RAM, 256 Bytes EEPROM, USART, SPI/I²C-interface, een 10-bits 4-kanaals A/D-converter en diverse timers.

Serieproductie van de nieuwe MCU wordt in januari 2012 verwacht.

Meer info:
http://www.microchip.com/get/K4KF