iTesla

magneet

magneetDe iPad2 beschikt over 3 magneetveldsensoren. Apple gebruikt deze sensors voor het uitschakelen van de iPad met de "slimme (magnetische) hoes". Maar er is nog een handige toepassing; met de 3 magnetosensors kun je met de app iTesla de magnetische veldsterkte in 3 richtingen (x, y, z) meten.

 

 

 

 

 

iTesla maakt het mogelijk om bijvoorbeeld magnetische strooivelden van transformators en elektromotoren te meten. Ik denk dat er voor zendamateurs ook toepassingen te bedenken zijn; het magnetisch veld geproduceerd in een magnetische loop antenne moet ook met deze app te meten zijn.

iTesla is voor 0,79 euro beschikbaar voor iPad en iPhone. Meetresultaten zijn duidelijk afleesbaar (zie boven). De magnetische veldsterktes worden in microtesla (  μT  ) getoond.

http://itunes.apple.com/us/app/itesla/id357366524?mt=8