FT817 uitgefaseerd?

FT817

FT817Er circuleren momenteel nogal wat verhalen over de slechte leverbaarheid van de FT817ND bij diverse dealers. Een van de genoemde mogelijke oorzaken is een tekort aan componenten waardoor de radio niet in voldoende aantallen geproduceerd kan worden.

 

 

Er is natuurlijk nog een andere verklaring, en dat is dat dit model op het punt staat om vervangen te gaan worden. Het is niet ongebruikelijk dat de dealers dit van tevoren te horen krijgen en hun voorraden gaan uitverkopen, omdat die nou eenmaal een stuk lastiger te verkopen zijn als er een nieuw model beschikbaar komt, tenzij je er gigantische kortingen op geeft (denk maar eens aan de iPad3). En zodra er een nieuw model verschijnt, schieten de verkopen weer omhoog (zie de Elecraft KX3). Het zijn geruchten, maar die ontstaan in amateur-land niet zomaar….