Virgin gaat bellen en sms’en in vliegtuig aanbieden

virgin

virginLuchtvaartmaatschappij Virgin gaat het mogelijk maken voor passagiers om met hun eigen toestel te bellen en te sms'en in het vliegtuig. Het bedrijf heeft het op sommige vluchten al mogelijk gemaakt om gebruik te maken van internet via wifi.

 

 

 

De Britse luchtvaartmaatschappij gaat voor het aanbieden van de dienst samenwerken met Aeromobile, waarbij de prijzen rond het gebruikelijke roamingtarief zouden liggen, zo meldt de Britse krant The Telegraph. Passagiers die van Londen naar New York vliegen, zullen als eerste over de telecomdiensten kunnen beschikken. Wel is bellen en sms'en tijdens opstijgen en landen niet mogelijk en mag de dienst in Amerikaans luchtruim niet worden gebruikt.

Op termijn worden Virgins Airbus A330-vliegtuigen op tien verschillende routes voorzien van bel- en sms-mogelijkheden. In totaal krijgen dan zeventien toestellen de beschikking over de technologie van Aeromobile. De Britse luchtvaartmaatschappij wil dat de telecomdiensten nog voor het eind van het jaar gebruikt kunnen worden in zijn vliegtuigen.

Virgin biedt, net als verscheidene andere vliegtuigmaatschappijen, al enige tijd in-flight wifi aan. Er zijn echter maar weinig bedrijven die naast internet ook specifieke diensten voor bellen en sms'en aanbieden.