Portofoon steeds meer een smartphone

Porto

PortoPortofoons en smartphones lijken steeds meer op elkaar. Zowel het uiterlijk, het gebruik als de functionaliteiten komen samen. Een logische ontwikkeling, vindt Arend Massier, Sales Manager bij Motorola-dealer Selecsys: "Een portofoon kan soms te intimiderend overkomen."

 

 

 

"Ik kan me heel goed voorstellen dat een smartphone binnenkort een 'man-down'-functie heeft", zegt Massier. Die 'man-down'-functie zorgt ervoor dat als de gebruiker valt en blijft liggen, er een verbinding tot stand komt met een alarmcentrale. Deze functie is vooralsnog alleen voorbehouden aan professionele portofoons en mobilofoons.

SL 4000 van Motorola
Massier: "Neem de SL 4000 van Motorola die wij leveren. Het lijkt een smartphone, maar is een volledige portofoon. Het apparaat heeft een hoge resolutie kleurendisplay en bluetooth naast een lage verbindingsopbouwtijd en covert mode." Die laatste twee elementen zijn specifieke kenmerken voor professionele porto-gebruikers. Voor hun is het belangrijk om snel verbinding te hebben met de centrale. Covert mode betekent dat het toestel een soort van 'stille stand' heeft, zodat niemand kan afluisteren.
 "Gecombineerd met de intuïtieve bediening van het toestel, zorgt deze portofoon voor een geheel nieuwe gebruikerservaring. Order ticket mangement, e-mail, netwerkverbindingen. Het kan allemaal", vertelt Massier.

Portofoon soms te intimiderend
Selecsys levert porto's die er niet uitzien als porto's. Voor een bepaalde groep klanten is dat noodzakelijk. Massier: "Uitermate geschikt voor discreet gebruik in de security, dienstverlening en hospitality. Een portofoon kan soms te intimiderend overkomen. Dat is positief als je een agent bent, maar minder positief als je hotelmedewerker bent. Dan staat hospitality voorop."

Dus amateurs, U weet het nu: met een portofoon rondlopen is ontzettend intimiderend…