Communicatie met ISS weggevallen

ISS

ISSOp dinsdag 19 februari om 1445 UTC is de communicatie met het International Space Station (ISS) weggevallen. Op dat moment was de vluchtleiding in Houston bezig met het updaten van de software van ISS’s vluchtcomputers toen een van de data relay systemen van het ISS er mee ophield.

 

 

De primaire computer die de kritische functies van het station bestuurt, viel terug op de backup computer, maar die stond geen communicatie toe van het ISS met NASA’s tracking en data relais satellieten.

Mission Control van Johnson Space Center in Houston, Texas was wel in staat verbinding te maken met de bemanning tijdens de overtocht over Russische grondstations rond 1500 UTC en gaf de bemanning instructie om een backup computer online te brengen in een poging de communicatie te herstellen. Zodra de communicatie weer werkte, liet commandant Kevin Ford, KF5GPP, weten dat de status van het ISS goed was en dat het met de bemanning eveneens goed ging. De communicatiesystemen werkten vanaf 17:34 UTC weer normaal.