Robuuste elektrische voeding

Dat elektrische voedingen niet al te ingewikkeld hoeven te zijn laat dit circuit van Spaanse origine zien. Het ontwerp schijnt goed te zijn voor een uitgangsstroom van ong. 20 Amp bij 13,8 Volt DC en dus geschikt om de meeste transceivers te voeden.

De PNP transistor van Texas Instruments, TIP26C kwam me niet bekend voor en het is me niet gelukt een datasheet van deze PNP transistor te vinden. Een ander flink type PNP-transistor zou het ook moeten doen. Bijv. de MFJ2955.

De trafoo is een flink exemplaar (18V / 45A (!) ) met middenaftakking). Diodes (50V/100A) en elko (45.000 uF) zijn ook ruim bemeten exemplaren waarvoor je moeite zal moeten doen om die te vinden.

Naschrift:

De TIP26C lijkt niet te bestaan. Wellicht is dit een schrijffout in het oorspronkelijke schema en moet het de TIP126C zijn.