Samsung komt met ‘super-wifi’

wifi

wifiSamsung werkt aan een razendsnelle wifi-verbinding. Die moet snelheden halen van 4,6Gbit per seconde. Dat is vijf keer de maximum haalbare snelheid van de snelste wifi-verbinding die nu bestaat, meldt Samsung Tomorrow.

 

Het gaat om een verbinding die werkt op een frequentie van 60GHz. Normaal werken wifi-verbindingen op 2,4GHz of 5GHz. Samsung heeft wel een aantal problemen moeten tackelen om de hoge frequentie te kunnen gebruiken.

Zo is het bereik van hoge frequenties niet al te groot. De Koreanen hebben dat opgelost door de modemtechnologie aan te pakken en de antennes te verbeteren. Verder claimt het concern dat de hoge snelheden kunnen worden behouden, ondanks interferentie van andere apparaten of te druk verkeer op beschikbare kanalen.

Samsung zegt de technologie snel in te willen zetten in allerlei apparatuur dat het concern ontwikkelt. Het gaat dan niet alleen om smartphones maar ook om apparaten die via internet of things werken. Denk hierbij aan huishoudelijke apparaten en medische apparatuur.