ICOM lanceert IC-7851 vlaggeschip

Veel te dure koopdoos

ICOM7851Radio fabrikant Icom heeft een eer hoog te houden waar het gaat om het ontwerpen van de meest geavanceerde amateur radio transceivers. Tientallen jaren technische- en ontwikkelervaring hebben geleid tot de topmodellen van de IC-781 tot de IC-7800. Icom komt nu met de nieuwste uit de generatie high end HF transceivers: de IC-7851

 

 

Veel te dure koopdoos 

De IC-7851 is het nieuwste vlaggeschip onder de amateur radio's en heeft een geheel vernieuwd local oscillator (LO) ontwerp, een geoptimaliseerd roofing filter, verbeterde spectrum scope en nog veel meer functies. Met het weer hoger leggen van de lat voor HF-werk is de IC-7851 ideaal voor contesters, DXers en de serieuze radio amateur. Icom's nieuwe LO ontwerp maakt gebruik van een Direct Digital Synthesizer (DDS) in samenwerking met een Phase Locked Oscillator. Deze configuratie reduceert faseruis en realiseert een reciproke dynamisch range van 110dB. Een 1.2 kHz geoptimaliseerd roofing filter maakt de noodzaak voor een smaller roofing filter in een up-conversie ontvanger overbodig en zorgt voor een verbetering van de in-band naastgelegen signaal onderdrukking.

De IC-7851 heeft tevens een verbeterde spectrum scope functionaliteit.
Er wordt een aparte Digital Signal Processing (DSP) unit toegepast om het Fast Fourier Transformatie (FFT) spectrum zichtbaar te maken, waarmee snellere scansnelheden en grotere precisie gerealiseerd kan worden. Audio scope en dual scope functies, in combinatie met een hoge-resolutie spectrum waterval display, geeft tweemaal de snelheid, nauwkeurigheid en controle waarmee de operator de beste prestaties kan realiseren.

Andere hoogtepunten van de radio zijn USB-enabled click en verbeterde PC besturing. In combinatie met de optionele Icom RS-BA1 software, is het met de IC-7851's interne server mogelijk om deze als remote base station te gebruiken. De radio kan direct met een router verbonden worden en heeft geen tweede computer nodig voor geluidsoverdracht of besturing. De IC-7851 ondersteunt dezelfde prestaties als Icom's veelgeprezen IC-7800 zoals +40dBm iP3 (3rd order intercept point), 200W uitgangsvermogen bij 100% duty cycle en nog veel meer.

De radio is te bestellen bij alle geautoriseerde IC-7851 dealers met een adviesprijs van rond de €12.500 inc. BTW. Je kunt 4 jaar niet meer op vakantie, maar dan heb je ook wat.