Buizenversterker voor Raspberry Pi

PiTubeAmp

PiTubeAmpHoe verzin je het… Een clubje dat een crowdfunding startte voor een buizenversterker voor een Raspberry en daar $20.000 voor nodig meende te hebben, harkte binnen 3 dagen bijna $65.000 bij elkaar. Alleen omdat er een buis op zit…

 

 

Pi2Design introduceerde deze buizenversterker voor alle 40-pen versies van de Raspberry Pi SBC familie. De 503HTA Hybrid Tube Amp HAT, ontwikkeld en geproduceerd door Pi2Media (een afdeling van PI 2 Design), is een I/O Shield ontwerp van hoge kwaliteit waarmee de mooie ronde buizensound beschikbaar komt voor de Raspberry PI ® familie Single Board Computers. Deze HAT stelt de Raspberry Pi ® SBC in staat om hoofdtelefoons van 32 – 300 ohm met gemak in hoge kwaliteit aan te sturen.

Gebaseerd op het populaire Bravo V2 ontwerp met alle aanbevolen modificaties, stuurt de On-Board PCM5102A DAC een enkeltraps 12AU7 (of 6922) buis aan. De Klasse-A uitgangstrap bestaat verder uit een IRL510 en LM317A. De speciale gloeidraadvoeding garandeert nul overspraak.

PiTubeAmp

Volgens mij is het meer een nostalgisch gevoel dan een meetbaar resultaat, maar goed, wil je meer weten van dit kickstarter project, kijk dan HIER voor meer informatie.