Deutsche Telekom overweegt verkoop deel zendmasten

Bantiger

Deutsche Telekom overweegt duizenden zendmasten voor mobiele telefonie in Duitsland te verkopen, schrijft Reuters op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen.

 

 

Het telecombedrijf zou Goldman Sachs en Morgan Stanley in de arm hebben genomen om een veiling te organiseren. Deze zou dan in augustus moeten plaatsvinden waarbij Deutsche Telekom hoopt op een opbrengst van 4-5 miljard euro. Na de zomer wil Deutsche Telekom eventuele bieders nader informeren.

"Wij zijn evan overtuigd dat de waarde nog wel zal toenemen", zei financieel directeur Thomas Dannenfeldt van Deutsche Telekom. Deutsche Telekom heeft in Duitsland en nog een paar andere Europese landen veel locaties in bezit. Tegelijkertijd is wel duidelijk dat potentiële kopers die de masten op willen kopen, voor zeer hoge en aantrekkelijke marges zullen moeten zorgen.

Meer opstelplaatsen voor 5G

Maar binnen Deutsche Telekom speelt wel de vraag hoe er met de opstelplaatsen voor antennes enerzijds veel geld gegenereerd kan worden, terwijl er aan de andere kant voor een optimale dekking gezorgd moet worden. Daarbij is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er voor de volgende mobiele 5G standaard vrijwel zeker meer opstelplaatsen noodzakelijk zijn. Of Deutsche Telekom haar masten daadwerkelijk verkoopt, is nog niet besloten, zei Dannenfeldt. Deutsche Telekom staat niet alleen met haar plannen. Onlangs verkocht Telefonica Duitsland haar mobiel-zendmasten aan de moedermaatschappij.