Roepletterlijst werkt weer…

AT-logo

AT-logoHij doet het weer, de roeplettermutaties weergave op deze site. Niet meer helemaal als vroeger, maar hij is er wel weer.

 

 

Zoals bekend heeft het AT de volledige lijst met roepletters offline gehaald, omdat het volgens geleerden om een lijst met persoonsgegevens zou gaan (er stonden alleen maar calls in, en ik zie met de beste wil van de wereld niet hoe dat als persoonsgegeven kan gelden, maar goed). De webinterface bleef echter wél beschikbaar, want je moet toch op kunnen zoeken of je tegenstation wel legaal is. Dus vraag ik nu aan de webinterface welke calls er bestaan, en maak daarvan weer een roepletterlijst. Dat duurt alleen even, en kan ik dientengevolge niet dagelijks doen. Elke week maak ik nu een update waarbij de verschillen ten opzichte van vorige week zichtbaar zijn op deze website.

Hij draait vandaag voor het eerst. Dat levert een paar vreemde zaken op: op de laatst bekende – door het AT verstrekte – lijstje staan een  aantal PA0-stations met Q-codes. En die mogen volgens de website niet: bijvoorbeeld PA0QRB, of PA0QRN. Op de website staat VERBOTEN! en dus staan die calls nu als ingetrokken. Hetzelfde geldt voor PI9 stations. Er waren er een 16-tal bekend op de laatste AT-lijst, maar als je bijvoorbeeld de call van het museum Jan Corver invult (PI9JC), dan zegt de website dat die niet is uitgegeven. Deze week vindt dus een synchronisatieslag plaats naar de status zoals de website van het AT de wereld ziet. Volgende week volgen dan weer de echte mutaties.

Wie er gelijk heeft interesseert me eigenlijk niet zoveel: ik ga maar niet klagen…