ICOM ID-4100E nu verkrijgbaar in Engeland

ID-4100D

ID-4100DIk heb 'm in Nederland nog niet gezien, maar in Engeland is hij nu verkrijgbaar: De Icom ID-4100E is een nieuwe D-STAR mobiele radio waarmee je digital voice (DV) en data verbindingen kunt maken via het wereldwijde D-STAR netwerk.

 

 

Net zoals de onlangs op de markt gebrachte ID-51E PLUS2 portofoon heeft de ID-4100E een nieuwe ‘Terminal Mode’* en ‘Access Point Modes’* waarmee de eigenaar D-STAR oproepen op basis van roepnaam kan maken via het internet, zelfs vanuit gebieden waar geen D-STAR repeater beschikbaar is.

De ID-4100E is klein van afmeting maar heeft een makkelijk te lezen dot matrix display met een backlight die in drie kleuren in te stellen is. De controller is afneembaar van de basis van de set waardoor deze op de gewenste manier gemonteerd kan worden.

 

Er is nu ook een App voor iOS en voor android apparaten. De RS-MS1I App (voor iOS™ apparaten) en de RS-MS1A App (voor Android™ apparaten) stelt je in staat om draadloos verbinding te maken met je ID-4100E en op afstand de DR functies te bedienen, te verbinden met een kaart applicatie en om berichten te zenden en ontvangen via de DV mode. Daarnaast kunnen foto's die gemaakt zijn met een smart device verstuurd worden via de DV Fast Data mode of DV mode.

Andere leuke snufjes van deze nieuwe radio:

• Draadloos werken met de optionele VS-3 Bluetooth Headset**
• Ingebouwde GPS ontvanger
• Breedband ontvanger
• microSD kaart slot voor Voice & Data opslag

De ID-4100E Dualband D-STAR mobielset is midden juni beschikbaar bij de Engelse dealers voor een adviesprijs van £499.99 inc.BTW.

Voor meer details over deze nieuwe radio zie de ID-4100E Product Pagina.

*“Terminal ID” en “Access Point” werken alleen via een Icom D-STAR repeater die voorzien is van de laatste G3 Software. Zoniet, dan werkt de ID-4100E uitsluitend als een normale D-STAR radio totdat deze software geïmplementeerd is.

**Optionele UT-137 Bluetooth vereist