Nieuwe URL Farnham Web-SDR

Stukkie spectrum

Stukkie spectrumWeb-SDR's zijn leuke hulpmiddelen om via het web naar HF te kunnen luisteren, maar ook als ondersteuning bij het maken van een verbinding. We maken er in de zomer nog wel eens gebruik van als de condities niet optimaal zijn en we verbinding willen maken met de vakantiegangers ergens in Europa. Dan wordt de Web-SDR gebruikt als ondersteuning, omdat het vakantie-station op een Web-SDR soms beter te nemen is dan op de eigen ontvanger.

 

Een bekende verzamelsite waar je kunt zien welke Web-SDR's zich waar bevinden en wat ze kunnen ontvangen, is websdr.org . Daar kan je een SDR ontvanger kiezen en vervolgens kijken of je het gewenste station (of jezelf) daar kunt horen.

Een van de stations die we nog wel eens gebruikten, is die in het Engelse Farnham. Daar waren onlangs nog wel eens problemen met het DNS, en vandaar dat men nu de URL van het station gewijzigd heeft. Het nieuwe adres is http://farnham-sdr.com/ . Was je een frequent gebruiker van deze Web-SDR, update dan je links!