Onweerdetector update

onweer

onweerNa een aantal maanden voortschrijdend inzicht zijn er wat wijzigingen aan de hardware en de software van onze onweerdetector aangebracht. Degenen die aan het project hebben meegedaan, hebben daar inmiddels een mail over ontvangen.

 

 

Er is een hardware modificatie bedacht om de WiFi module heel te houden: ondanks dat deze op 5V wel werkt, wordt dat toch ernstig afgeraden en vooral als je met de voeding prutst (stekker erin, accu aansluiten etc) dan gaf hij in sommige gevallen de geest. Vandaar dat we aanraden om twee 1N4007 dioden in serie met de voeding te zetten (geen 1N4148! Die kunnen de stroom niet aan) en een condensator van 1000uF erachter om de zaak wat rustiger in te stellen.

De software is ook aangepast. Het bleek dat de IRQ lijn van de detector module hoog was na inschakelen. Daar had de software niet op gerekend en dat maakte de detector vrij doof tot de eerste echte detectie was geweest. Dat probleem is nu opgelost.

Verder stoorde het display nogal op de ontvanger van de detector, en daarom wordt het display nu uitgeschakeld als er niets zinnigs te vertellen is of als er niet op knoppen gedrukt wordt. Omdat de display bibliotheek nogal buggy was, is er nu een meer basale bibliotheek gebruikt waarmee we de grafische mogelijkheden hebben moeten opofferen. Maar dat zie je toch niet als het display meestentijds uit is… Hij geeft nu dus alleen nog tekst weer.

Ook de WiFi module, een flinke stroomslurper, wordt nu in slaap gezet als er niets te melden valt, zoals een Heartbeat of een inslag. Scheelt in stroom, dus in warmteontwikkeling van de L200 en in storing.

Al met al een hele verbetering dus. De bouwers hebben de instructie inmiddels ontvangen, maar de bijlage werd door sommige providers geweigerd omdat er een .exe in de bijgesloten zip zat. Heel veilig, maar je schiet er niets mee op. Gelukkig is het bestand ook via de site te downloaden.