AMSATSA dual-band Yagi een groot succes

amsatayagi

amsatayagiDe AMSATSA 2 m/70 cm dual band Yagi die vorige week gelanceerd werd, is een groot succes. De eerste oplage van 50 stuks was binnen een paar dagen na de aankondiging van afgelopen zondag uitverkocht. Een nieuwe batch is met een dag of 10 gereed voor verzending via POSTNET.

 

 

De Yagi heeft een uniek element dat 'Open Sleeve' genoemd wordt. Het is een director die heel dicht bij het aangestuurde element geplaatst is. Het aangestuurde element is gedimensioneerd voor 2 meter. Bij het werken op 70 cm werkt de 'Open Sleeve' als deel van het aangestuurde element op 70 cm (de derde harmonische van 2 m).

amsatayagi

De AMSAT SA versie is gebaseerd op een ontwerp van DK7ZB met modificaties door WB5CXC. De eerste Zuid-Afrikaanse versie was het resultaat van een samenwerking tussen Guy, ZS6GUY en Gary, ZS6YI. Hij werd ontwikkeld voor de YOTA 2018 waar jonge mensen de antenne met succes gebruikten voor het werken via satellieten in combinatie met portofoons. De mechanische opbouw van de AMSAT SA versie werd opnieuw ontworpen door Gary, ZS6YI.

De antenne is plug and play. Er zijn geen gereedschappen nodig behalve het solderen van een connector voor de gewenste toepassing. Hij wordt geleverd met draagtas en volledige instructies. Deze antenne kan binnen een paar minuten in elkaar gezet en gedemonteerd worden.

Voor meer details en bestelinformatie, zie www.amsatsa.org.za. SARL en AMSAT SA leden krijgen korting.