Mount Athos activiteit

Klooster Mount AthosMonnik Iakovos, SV2RSG, is onlangs actief geweest met de call SV2RSG/A vanuit het Koutloumousiou klooster op Mount Athos. Hij was meestal actief op 20 meter op diverse tijden tussen 1100-1830z (en soms op 40m).

Het is interessant om te zien dat hij nu “/A” gebruikt (waarbij “/A” hier Alternatief betekent).

In juli werd de OPDX door de DXCC mensen op de hoogte gesteld van het feit dat ze geen enkel document hebben van monnik Iakovos, SV2RSG, waaruit blijkt dat hij feitelijk werkt vanaf Mount Athos. Maar diverse bronnen melden dat Bart Jahnke, W9JJ, ARRL Radiosport en Field Services Manager, recentelijk verklaard heeft dat “verbindingen met SV2RSG/A (stations die vanaf Mount Athos werken moeten ‘/A’ gebruiken) geaccepteerd worden voor ARRL DXCC.”

En op vrijdag 8 november werd bevestigd door de DXCC Desk (met dank aan Goose, W8AV, een Great Lakes DXCC Checker) dat SV2RSG/A goedgekeurd wordt voor DXCC.

Na het overlijden van monnik Apollo, SV2ASP, heeft monnik Iakovos de radioverbinding vanaf Mount Athos met het vasteland overgenomen. Daarmee is het DXCC Mount Athos voorlopig weer veilig gesteld.

QSL via SV2RSG/A direct (zie QRZ.com).