FT8 DXCC experiment afgerond

dxcc-logoOp zaterdag 21 maart werd het 100 DXCC afgesloten met 2020 QSO’s. Dit werd bereikt in 7 dagen en 7,5 uur (met 18 uur pauze) met een klein station met 50 Watt en een longwire-antenne.

Meer details zullen de komende dagen bekend gemaakt worden. DR4K is blij met het bereiken van dit doel. Met dank aan alle amateurs die hem de afgelopen dagen gewerkt hebben en hem hebben geholpen zijn doel te bereiken.

Hij neemt alvast een voorschot op de azijnpissers: “Je kunt je mening hebben over FT8, maar het DXCC is altijd een mijlpaal die nog maar eerst bereikt moet worden. Elke amateur mag er trots op zijn als hij deze mijlpaal bereikt, ongeacht in welke mode!

Nou, zo’n azijnpisser ben ik. Het DXCC is dus gedegradeerd tot iets wat je in een weekje kunt halen door op een paar functietoetsen van een computer te drukken. Kostte vroeger maanden zo niet jaren van luisteren, al je skills aanwenden om signalen uit de ruis te halen, op het juiste moment gebruik maken van de condities om dat laatste land binnen te halen. En nu?

Weekje functietoetsen drukken.

Het DXCC zal nooit meer dezelfde glans hebben die het vroeger had.