8m baken in Ierland

BakenIRTS meldt dat het baken EI1KNH nu actief is op 8m met 20W in een vertikale monopool. Het baken deelt de locatie met EI0SIX en EI4RF.

EI1KNH draait met PI4 & CW, de 1e, 2e en 3e minuut van elke 5 minuten op 40.013MHz. Links om PI4-decoderingssoftware te downloaden staan ​​op de QRZ-pagina voor EI1KNH, maar hij is gemakkelijk te herkennen omdat hij elke periode zijn call in CW geeft.

Tony EI7BMB heeft de nieuwe setup voor EI0SIX geïmplementeerd. Die draait nu ongeveer 50W met een Sommerkamp PA naar een paar horizontale loops die op een nieuwe toren zijn aangebracht, ongeveer het dubbele van de eerdere hoogte. Ook deze doet PI4 op elke 1,2 & 3e minuut van elke 5.

Dit zou een nieuwe kans moeten zijn voor EI0SIX, omdat dit baken het afgelopen jaar geplaagd werd door problemen.

Er zijn enkele wijzigingen aangebracht aan EI4RF. Voorheen wisselde hij tussen 2 antennes, noord en oost. De mast is nu ongeveer 45 graden met de klok mee gedraaid, dus nu wisselt hij tussen NE en SE. Dit zou de ontvangstkansen in het zuiden moeten vergroten, wat nooit het sterke punt is geweest van dit baken. De originele antenne naar het noorden was te wijten aan het feit dat 4m een ​​UK / EI-dingetje was.

Een poging om EI4RF verder te moderniseren is aan de gang, hopelijk kan dit baken, wanneer ze de frequentie wijzigen naar 70.013 MHz, ook worden verplaatst naar PI4 of FT8 + CW.
Voorlopig blijft hij op 70.130 in CW-mode, maar met nieuwe stralingsrichtingen voor beide uitzendperioden.

Meer info op https://www.qrz.com/db/ei1knh