Duitsland handelt 3.500 storingsklachten af in 2020

csm_BnetzA-Schild-1075x650_b217ee95d6Het Duitse AT, BNetzA, neemt radiostoring behoorlijk serieus en handelde in 2020 maar liefst meer dan 3.500 klachten af.

Ondanks de coronapandemie heeft de test- en meetdienst van de BNetzA meer dan 3.500 radiostoringen en elektromagnetische incompatibiliteiten ter plaatse vastgesteld en geëlimineerd. Elk vierde incident had betrekking op een beveiligings- of systeemrelevante radiodienst, bijvoorbeeld van overheden en organisaties met beveiligingstaken, vliegtuigradio en openbare mobiele netwerken. “Wij garanderen storingsvrije communicatie voor systeemrelevante radio- en telecommunicatiediensten, zelfs tijdens de lockdown”, zegt Jochen Homann, voorzitter van de BNetzA.

Uitgebreide hygiëne- en afstandsregels zorgden voor veldwerk en orderverwerking op locatie vanaf maart. Ook de beschikbaarheid van de storingsacceptatieafdeling en de landelijke operationele paraatheid van de test- en meetservice was 24 uur per dag, 7 dagen per week gegarandeerd.

De test- en meetdienst is altijd gewild als storingen aan radio- en telecommunicatiediensten geen operationele oorzaken hebben, maar worden veroorzaakt door ongewenste of ontoelaatbare radio-emissies of andere elektromagnetische effecten. Naast de verwerking van radiostoringen en preventieve beoordelingen van frequentietoewijzingen, monitort de test- en meetdienst onder meer de uitvoering van leveringsverplichtingen in mobiele communicatie en de naleving van grenswaarden voor elektromagnetische omgevingscompatibiliteit. Bovendien zoekt de test- en meetservice naar frequentiegebruik zonder frequentietoewijzing (piraten) en zorgt ervoor dat bij grote evenementen frequenties storingsvrij kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan radiotoepassingen.

De test- en meetservice van het BNetzA is met meetvoertuigen op 19 locaties in Duitsland vertegenwoordigd om taken over de hele linie uit te voeren. Daarnaast worden een geaccrediteerd meetlaboratorium voor markttoezicht en een satellietmeetpunt geëxploiteerd. Consumenten en bedrijven die radiostoringen willen melden, kunnen contact opnemen met de afdeling radiostoringen van de Federale Netwerkagentschap.

Ik ben benieuwd naar de cijfers van het AT…

 

Eén gedachte over “Duitsland handelt 3.500 storingsklachten af in 2020”

  1. Dat lezende vraag ik me af hoe de ATs en BNetzAs van deze wereld omgaan met superregs. Ze zullen niet veel voorkomen, maar hangen toch aan een antenne te fluiten. Geen idee of die daarmee boven de toepasselijke emissiedrempels uitkomen.

Reacties zijn gesloten.