Radio in beslag genomen vanwege storing op politiefrequenties

PMRIn het Amerikaanse Texas grepen de autoriteiten in nadat een draagbare radio interferentie veroorzaakte op politie-noodfrequenties.

 

Mike Askins KE5CXP van ARNewsLine zei dat er al maanden storing werd ervaren op noodfrequenties die door het Young County Sheriff’s Office werden gebruikt. Volgens berichten in de lokale media bevatten de uitzendingen op de politiekanalen vaak de stemmen van een man, een vrouw en enkele kinderen die tegen elkaar schreeuwden en het geluid van een blaffende hond.

Een verhaal in de Olney Enterprise-krant zei dat de politie zo gehinderd werd in het gebruik van de hun toegewezen frequenties dat ze in plaats daarvan vaak mobiele telefoons moesten gebruiken om te communiceren.

Sheriff Travis Babcock nam contact op met de Federal Communications Commission (de Amerikaanse uitvoering van ons AT), die hem een ​​officiële verklaring bezorgde die hij op het noodkanaal kon voorlezen, maar die de uitzendingen niet stopte. Het nieuwsbericht zei dat op 8 juli twee agenten die in hun auto patrouilleerden het ongeoorloofde verkeer hoorden en de radio en de eigenaar konden opsporen.

Het was niet duidelijk welke aanklachten worden ingediend tegen de eigenaren van de radio, die nu eigendom is van het kantoor van de county sheriff. De kosten kunnen variëren van een misdrijf voor het verstoren van de openbare orde tot een federaal misdrijf voor het verstoren van noodcommunicatie.

Wat het verhaal ook niet vertelt – maar wel zo interessant is – is wat voor radio er in beslag genomen is. In Amerika wordt ook PMR gebruikt, maar daar heet het FRS (Family Radio Service) en wordt op andere frequenties dan bij ons gewerkt, namelijk in de 462MHz. Was het zo’n ding? Of een voor wènag bestelde Baofeng van €30 met spurious waar een paard de hik van krijgt (ja, hang zo’n ding maar eens aan een spectrum analyzer. Ze zijn niet voor niets verboden in Duitsland). Anyway, denk eraan dat je als amateur verplicht bent om te weten wat je doet. Met al die koopdozen zal het over het algemeen wel meevallen, maar als ik mijn historisch boat-anchor FT-101 aansteek, kan ik het echt voor elkaar krijgen de eindtrap in de verzadiging te sturen met een partij rotzooi als gevolg. Ik kan het zien aan de SWR meter die gereflecteerd vermogen begint aan te geven vanwege de harmonischen waarop de antenne niet aangepast is, maar gelukkig is daar de bijbehorende YO-100 station monitor waardoor ik mijn signaal kan bekijken. Voor sommige amateurs met lineair eveneens geen overbodige luxe, als ik de signalen tijdens contesten zo af en toe eens hoor…