Kortegolfreus WTWW gestopt met uitzendingen

TX2Kortegolffans over de hele wereld waren teleurgesteld toen ze op 9 november in de uitzending van WTWW-radio hoorden dat het de laatste uitzending via de ether was, met plannen om in plaats daarvan door te gaan met het aanbieden van programma’s via internet.

De operator van het station, Ted Randall WB8PUM, zei dat het moeilijk was om de lopende kosten van het station te dekken. WTWW, gevestigd in Lebanon, Tennessee, bood een breed scala aan programma’s op 5,83 MHz, samen met muziek en amateurradio-content op 5,085 MHz. Het station was een van de vele die programma’s uitzond gericht op Oekraïne na de invasie door Rusland eerder dit jaar.

Het station ging in 2010 in de ether als het 100 kiloWatt-station WBWW, en was als eerste te horen op de testfrequenties 5,755 MHz en 9,48 MHz op verschillende tijdstippen. In de loop der jaren kreeg WTWW een bijzonder sterke aanhang onder amateurradio-operators door het uitzenden van amateur gerelateerde content. Het station bevatte ook programma-hosts zoals Art Bell, W6OBB, die een populaire show over het paranormale presenteerde.

Volgens de SWListening Post omvatte de laatste uitzending van het station een afscheid van Ted die luisteraars aanspoorde om de overstap te maken naar webstreaming van de content. Het laatste nummer van het station was “America the Beautiful”.

Vanwege de roepnaam stond WTWW ook bekend als “We Transmit World Wide”.

Om de gestreamde programma’s van het station te blijven horen, volgt de volgende link:

http://wtww.us/pages/listen-live.php