Voorstel tot commercieel gebruik HF banden nadert hoogtepunt

FCCNog even terugkomend op het controversiële voorstel om kortegolffrequenties beschikbaar te maken voor financiële handelaren. Een tweede FCC-commentaarperiode loopt ten einde.

Hoewel de Amerikaanse Federal Communications Commission de termijn heeft gesloten voor eerste opmerkingen over de petitie van een businessgroep om kortegolffrequenties beschikbaar te maken voor snelle geldhandelaren, blijft de periode voor het indienen van antwoordcommentaar – reacties op de oorspronkelijke reeks opmerkingen – open tot 15 augustus.

De inzet blijft hoog aan beide kanten van de kwestie, waarbij de ARRL in haar eigen opmerkingen aan de FCC zei dat het potentieel voor destructieve interferentie van de nabije 20.000 Watt signalen enorm zou kunnen zijn. Hoewel het voorstel van de Shortwave Modernization Coalition geen betrekking heeft op de amateurbanden, is de ARRL van mening dat de voorgestelde bescherming tegen interferentie van de handelaren op de nabijgelegen banden niet effectief zal zijn.

Een artikel in de Wall Street Journal, gepubliceerd op 4 augustus, citeerde amateurs in de Verenigde Staten die hun angst uitten. The Journal sprak ook met de handelarengroep, die deze zorgen als overdreven beschreef. De handelaren hebben gezegd dat ze de frequenties nodig hebben, zodat financiële transacties zo snel mogelijk kunnen plaatsvinden. Ze zeiden dat het overbrengen van gegevens met de snelheid van het licht een veel efficiëntere methode is dan het gebruik van methoden zoals glasvezelkabels die worden gebruikt bij intercontinentale gegevensoverdracht.

Sommige radioamateurs hebben ook hun bezorgdheid geuit dat als deze petitie slaagt, dit de deur zal openen voor toekomstige petities die handelaren toegang zullen verlenen tot delen van het spectrum dat momenteel door radioamateurs wordt gebruikt. De handelarengroep heeft echter gezegd geen interesse te hebben in de amateurfrequenties.

Terwijl de dagen wegtikken tot de deadline voor het beantwoorden van opmerkingen, zei de FCC tegen de Wall Street Journal: “We waarderen het belang van amateurradio en stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat spectrumgebruik elkaar niet stoort.”