Nieuw LoRa afstandsrecord over 1336km

LoRaHet internetmagazine Hackaday bericht over een nieuw afstandsrecord voor een LoRa-radioverbinding over 1336 km.

 

“Het record werd gevestigd nabij de Portugese kust, vanwaar LoRa-bakens op een vissersboot en zijn boeien een poort naar de Spaanse Canarische Eilanden konden openen”, meldt Hackaday.

“Het geleidende zeeoppervlak is een uitstekend hulpmiddel voor voortplanting, en uit de ervaring van radioamateurs kunnen er vanuit gaan dat de troposferische omstandigheden die door zomerweer worden bevorderd er ook iets mee te maken hebben”, vervolgt Hackaday. Het nieuwe afstandsrecord breekt een eerder record tussen Duitsland en Polen. LoRa of LoRaWAN is een long range wide area network waarbij energiezuinig gegevens over lange afstanden worden verzonden. LoRaWAN definieert het communicatieprotocol en de systeemarchitectuur voor het netwerk, LoRa de fysieke laag die de communicatieverbinding over lange afstand mogelijk maakt. Op het gebied van amateurradio wordt LoRa bijvoorbeeld gebruikt voor positiegegevensoverdracht (APRS) of telemetrische taken.

Het verhaal op Hackaday vind je HIER.