Online antenne ontwerper en calculator

eznecRob (DM1CM) heeft een website gemaakt voor iedereen die het te moeilijk vindt om EZNEC, 4NEC2 en soortgelijke pakketten te begrijpen.

 


Rob zegt dat hoewel de site vereenvoudigd is en zich concentreert op gewone draadantennes, deze nog steeds redelijk nauwkeurig is, aangezien hij onder de motorkap antennemodelleringssoftware gebruikt. Omdat het werk niet op je lokale pc wordt gedaan, kunnen sommige bewerkingen enige tijd in beslag nemen, maar heb geduld en dan komen de resultaten vanzelf.

Naast de afmetingen waarmee je een van de vier “standaard” antennes kunt bouwen (Linked Dipole, End-Fed-half-wave, Delta Loop of Half Square (meer toe te voegen)), toont het je ook het voortplantingspatroon, VSWR-kaarten, antennestroomdiagram en de smith-kaart voor de gekozen antenne. Bekijk de site op www.sota-antennas.com.