AMSAT-EA is van plan de HADES-D-satelliet in november te lanceren

Ook een satellietDe AMSAT-EA-satelliet HADES-D zal naar verwachting in november worden gelanceerd. Hij werd parallel met URESAT Antonio de Nebrija ontwikkeld, zij het met iets meer tijd.

De lancering zal begin november plaatsvinden met de Transporter 9-missie van SpaceX vanuit Cape Canaveral, Florida (VS). HADES-D heeft technologische overeenkomsten met URESAT, aangezien beide PocketQubes 1.5P zijn. Toch heeft HADES-D zonnepanelen die specifiek geschikt zijn voor gebruik in de ruimte en een krachtigere processor.

Hierdoor kan hij zijn signalen en telemetrie met hogere snelheden verzenden. Daarnaast beschikt HADES-D over een FM-transponder voor spraakcommunicatie, waarmee ook FSK-berichten kunnen worden gerelayeerd. De satelliet zendt telemetrie uit in FSK, configureerbaar tussen 50 en 2400 bps, evenals CW- en voicebakens in FM. De werkfrequenties van HADES-D zijn als volgt: De uplink is 145,875 MHz (FM/FSK), terwijl de downlink 436,666 MHz (FM/FSK/CW) is. De verwachte baan van de satelliet is zonsynchroon en bevindt zich op een hoogte tussen 550 en 600 km. Dat meldt de Spaanse amateurradiovereniging URE op haar website.