de PI4RAZ website


Home arrow Nieuws archief arrow Ofcom publiceert amateurstatistieken


Nov 18, 2018 at 12:25 AM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
18 November 2018, 01:25:45
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Syndicate
PI4RAZ Website
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
Latest News
Popular
Ofcom publiceert amateurstatistieken Print E-mail
Geschreven door Administrator   
Nov 30, 2017 at 12:04 PM

OfcomStatistieken die vrijgegeven zijn door het Engelse AT, Ofcom, laten zien dat de radio amateur populatie in Engeland met ongeveer 10% gegroeid is over de afgelopen 5 jaar. Eind augustus 2017 waren er 52.195 Full gelicenseerden, 9.739 Intermediate gelicenseerden en 22.649 Foundation gelicenseerden.

 

De recente cijfers zijn vrijgegeven na een WOB verzoek door Peter Bowyer, G4MJS, en beslaan de periode van juni 2010 tot augustus 2017.

De statistieken laten ook 803 Reciprocal licenties zien in juni 2016. Bezoekers van overzee (voor Engeland zijn dat zo ongeveer alle niet-ingezetenen natuurlijk, want het is een eiland) hebben geen Reciprocal licentie nodig als ze Engeland voor minder dan 3 maanden bezoeken vanuit een CEPT T/R 61-01 land zoals Amerika, Canada, Australië, Nieuw Zeeland of Europese CEPT landen. Ofcom gaf eerder nog roepnamen uit aan Reciprocal licentiehouders die niet te onderscheiden waren van Full licentie roepnamen, maar Ofcom gebruikt nu de term “Full (Temporary Reciprocal) Licence.”

In antwoord op een WOB verzoek van Derek Flewin, 2W0FLW, voor een lijst van beschikbare (niet toegewezen) roepnamen, antwoordde Ofcom: “We houden geen lijst meer bij van beschikbare roepnamen, omdat we nu een systeem gebruiken dat op verzoek willekeurige roepnamen uitgeeft.”

In Nederland zit er een dalende lijn in het aantal amateurs. Op 31 december 2015 waren er nog 12909, een jaar later waren dat er nog 12566 en de stand van 27 november 2017 is 12492. Dat is iets vertekend omdat de eerste twee cijfers afgeleid zijn van de roepletterlijst voor radiozendamateurs zoals die toen nog op de site van het AT te vinden waren, en het laatste getal is een afgeleide van wat het AT nu via de interface op de website ter beschikking stelt en daar zitten wat gaten in. Feitelijk is het aantal amateurs daarmee in 2017 ongeveer gelijk gebleven, na een daling van 2,7% tussen 2015 en 2016.

 


Meningen van lezers
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Laatst Gewijzigd ( Dec 30, 2017 at 10:27 PM )
Who's Online
Er zijn 330 gasten online
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!
Polls
FT8:
  

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

Stukkie spectrumDe strijd onder amateurs is nog niet gestreden. Is FT8 nou de doodsteek voor amateurradio of is dit nou juist de injectie die amateurradio nodig had om er weer nieuw leven in te blazen? Men is het er nog steeds niet over eens: een poll onder amateurs in Amerika gaf 52% die denkt dat het een bom onder amateurradio is, 45% denkt dat het de redding van amateurradio is, en 3% weet het niet.

 

 

Geef je mening (0 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de