de PI4RAZ website


Home arrow Laatste nieuws arrow Nieuws archief arrow Nederland niet voorbereid op stroomuitval


Mar 23, 2019 at 04:14 AM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
23 March 2019, 05:14:21
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
Nederland niet voorbereid op stroomuitval Print E-mail
Geschreven door Administrator   
Mar 22, 2018 at 08:22 AM

AT-logoNederlandse huishoudens zijn onvoldoende voorbereid op uitval van telecommunicatie als gevolg van stroomstoringen. Dat blijkt uit onderzoek van Agentschap Telecom.

 

 

De samenleving is zich nauwelijks bewust van de effecten van uitval, terwijl die afhankelijkheid de afgelopen jaren is toegenomen. Jaarlijks hebben ongeveer 350.000 huishoudens te maken met een stroomstoring van meer dan twee uur. Televisie, vaste telefonie, internettoegang, en soms ook mobiele telefonie vallen dan uit.

Nederlanders vinden het niet nodig diensten of apparatuur aan te schaffen waarmee telecomdiensten ook tijdens een stroomstoring gebruikt kunnen worden. De gemiddelde duur en frequentie van een storing wordt daarvoor als te beperkt ervaren. 

De resultaten van het onderzoek laten zien dat Nederlanders zich nauwelijks bewust zijn van de kans op uitval van telecommunicatie en de consequenties ervan. Dit terwijl de gevolgen toch hinderlijk en zelfs ernstig kunnen zijn, waarschuwt het Agentschap. Dat geldt voor consumenten, maar zeker ook voor bedrijven-aan-huis. Naast het feit dat het opladen van mobiele telefoons dan niet meer mogelijk is (ja, dan stopt je leven -red), kunnen ook administratiesystemen, betalingsverkeer of beveiligingssystemen uitvallen.   

Het onderzoek naar de gevolgen van stroomuitval op telecommunicatie vond plaats in het kader van het programma Telekwetsbaarheid van Agentschap Telecom. Dit programma wil de samenleving bewust maken van de afhankelijkheid van telecommunicatie en weerbaarder maken door handelingsperspectief te bieden. Het onderzoek is uitgevoerd door Stratix, in samenwerking met Tweakers.net. De enquête die op dit online platform werd gepubliceerd leverde 2200 ingevulde enquêteformulieren op.

Agentschap Telecom heeft samen met brancheverenigingen PZO en ZZP Nederland adviezen ontwikkeld om bedrijven-aan-huis voor te bereiden op stroomuitval. Deze geven inzicht in de consequenties van stroomuitval en adviseren over voorzorgsmaatregelen en oplossingen.

 


Meningen van lezers
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Laatst Gewijzigd ( Apr 26, 2018 at 10:36 AM )
Who's Online
Er zijn 133 gasten online
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

FlareNu we in maart zitten, kunnen we terugkijken op een volledige kalendermaand waarin er geen enkele zonnevlek te zien was.

 

 

Geef je mening (0 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de