Newsfeeds

Q: Wat zijn newsfeeds nou precies?

A: Newsfeeds zijn externe bronnen die informatie aanleveren. Ook de PI4RAZ site kan dat; kijk maar op de hoofdpagina onder het label Syndicate. Deze feeds zijn ook wel bekend als RSS feeds. Je ziet dan het RSS tekentje op een pagina. Als je daarop klikt, opent een XML (eXtended Markup Language) pagina waarin de content niet gepresenteerd wordt (zoals met HTML), maar beschreven. Je hebt een speciale reader nodig om de beschreven content weer fatsoenlijk gepresenteerd te krijgen. Zo'n reader heeft deze site ingebouwd. Als je dus een nieuwsfeed selecteert (bijvoorbeeld radio -> Veron) dan zoekt de site kontakt met de RSS feed van de Veron, haalt deze informatie op en presenteert die in leesbare vorm binnen de PI4RAZ site. Ik heb een aantal sites geselecteerd die een RSS feed brengen. Veron doet dat wel, maar VRZA bijvoorbeeld niet. Zo heb je allerlei nieuwsbronnen beschikbaar met een enkele klik van de muis.

Beschik je over een PDA (maar met je computer en een RSS reader gaat het ook), dan kan je de RSS feed van de PI4RAZ site weer gebruiken om het laatste nieuws te lezen. Zo ben je steeds op de hoogte van wat de laatste wijzigingen bij PI4RAZ zijn!