Veroordelingen voor WiFi gebruikers

wifitower

WiFiTowerVeroordelingen voor WiFi gebruikers

Steeds meer gebruikers van mobiele apparaten zoals PDA's en Laptops beschikken over WiFi. En iedereen kent wel de wireless hotspots waarvan de eigenaren – meestal door gebrek aan kennis – de toegang tot het internet wijd open hebben staan, zodat je even onderweg je mail kunt lezen. Maar pas op als je in het buitenland gebruik maakt van zo'n open verbinding. In Singapore heeft dat tot hoge straffen geleid. 

In een aantal landen woedt al een tijdje een discussie of het meeliften op open WiFi accesspoints nou als diefstal van bandbreedte beschouwd moet worden of niet. In Singapore zijn ze daar wel uit: het is strafbaar. Allereerst werd een jongen van 17 opgepakt nadat zijn buurman hem had aangegeven. Hij stond in de tuin mee te liften op de WiFi verbinding van zijn buurman nadat zijn moeder zijn modem had afgepakt.

Tevens werd iemand opgepakt voor het posten van een valse bommelding. Niet de bommelding – die nogal knullig was – vormde de grootste aanklacht; wel het 60 maal gebruik maken van een open WiFi hotspot. Voor elke keer riskeert hij maximaal 3 jaar cel en een boete van $6500.

De boodschap mag duidelijk zijn: Pas op als U in het buitenland even de laptop of de PDA pakt om mee te liften op een open verbinding. Het levert U op zijn gunstigst een vette boete op.