Cursus Zendamateur

Wink

Cursus Zendamateur

Met de komst van internet is het leren op afstand in een stroomversnelling gekomen. Diverse amateurs en verenigingen bieden de mogelijkheid om via internet voor het examen N of F te studeren. Recentelijk kreeg ik van zowel Hans PA4JB als Rob PE9PE links toegestuurd van interessante sites voor potentiële studenten.

 

Allereerst is er de site van ON4CP . Daar wordt op zeer overzichtelijke manier de leerstof gepresenteerd, vaak met animaties om de stof nog duidelijker te maken. De techniek die hier behandeld wordt is gericht op de student voor de Full license (de F-machtiging). In de menubalk worden de onderwerpen met een onderverdeling in onderwerp overzichtelijk gepresenteerd. Als je je de stof hebt eigengemaakt, kan je het examen met vertrouwen tegemoet zien.

Voor de N-studenten is er de homepage van Frans, PA0VRO . Hij presenteert de stof niet on-line in HTML, maar als een aantal links naar word-documenten (12 stuks) en Adobe Acrobat PDF documenten (3 stuks) die je kunt downloaden naar je eigen computer. Voordeel is dat je de stof lokaal hebt staan, maar het nadeel is dat je computer over de Office suite moet beschikken (of de gratis OpenOffice suite die voor 99% compatible is met de Microsoft office suite, maar dan open source en dus gratis) en de acrobat reader .

Er is dus voor de student voor elk wat wils. Of voor de radio-amateur met machtiging die een hoe-zat-het-ook-weer moment heeft Wink