Weer antenneplaatsing Zoetermeer

Antenne

AntenneWeer antenneplaatsing Zoetermeer

Tijdens de laatste afdelingsbijeenkomst had ik het al met Jan PD0NLR over de antennes die er hier en daar in Zoetermeer op flats verschijnen. Op één van de hoogbouwen in het Stadshart staan sinds een tijdje 3 antennes; deze worden aan C2000 toegeschreven. En volgens Jan zijn er op een van de andere torens twee antennes op een zogenaamde "koehoorn" geplaatst voor onbekende toepassing. En afgelopen zaterdag was men op de Blankaard bezig.

 

Kennelijk begint de "antennehuiver" een beetje op de achtergrond te raken; of er worden grove bedragen betaald voor dit soort plaatsingen. Hoewel het grootste antennepark op de Blankaard inmiddels verdwenen is door signaalaanvoer via kabels, vindt er nu dus weer uitbreiding plaats van antennes. Maar voor welk doel? Zie hier een foto van een monteur die zojuist gereed is met de plaatsing:

Antenne1

Het gaat om de linker antenne. De rechter gestackte verticals staan er al veel langer en zijn als ik me niet vergis van de lokale omroep in Zoetermeer. Maar de linker is zojuist geplaatst. Nog een foto maar dan verder uitgezoomed:

Antenne2

Gezien de lengte is het OF een antenne voor VHF, OF een of andere gestackte versie voor UHF. De meeste mobilofoonnetten hebben tegenwoordig een Traxis-achtige structuur, en kleine(re) bedrijven die over een mobilofoonfrequentie beschikken (Taxi van der Slik bijvoorbeeld) hebben de antenne op het eigen pand staan. Dus waar worden deze antennes voor geplaatst? Wie het weet mag het zeggen…