FCC reageert op bezwaar tegen 40 experiment

FCC reageert op bezwaar tegen 40 experiment

Zoals ik van de week al eerder schreef, had het Amerikaanse AT, de FCC, een vergunning afgegeven voor experimenten met uitzendingen in het frequentiesegment 7.1-7.3MHz. Deze experimenten zouden een hoog vermogen gebruiken en zeker tot wereldwijde storingen in de 40m band leiden. De FCC heeft inmiddels gereageerd.

Op 24 oktober reageerde de FCC door het afgeven van een aangepaste vergunning die één van de toegewezen frequentiebanden opnieuw definieerde om een conflict met de radioamateurs te voorkomen.

De aangepaste machtiging versmalt het frequentiegebied naar 7.30 tot 7.60 MHz met als reden voor deze aanpassing: "Toepassingen in de band 7.1-7.3 MHz zullen onoverkomelijke storingen veroorzaken bij gelicenseerde radop amateurs."

"We zijn verheugd dat de FCC zo snel gereageerd heeft en de fout hersteld heeft en we zijn blij dat deze kwestie nu opgelost is," zegt de voorzitter van de ARRT, David Sumner, K1ZZ.

WE2XRH gaat gebruik maken van een digitaal signaal met 20 kHz bandbreedte en een zender met een output van 100 kW en een ERP van 660 kW binnen een straal van 1500 kilometer van Delta Junction, Alaska. Volgens de nu aangepaste vergunning zullen de uitzendingen plaatsvinden in de frequentiegebieden 4.4 tot 5.1 MHz, 7.3 tot 7.6 MHz en 9.25 tot 9.95 MHz.