Verslag excursie Jan Corver

Verslag excursie Jan Corver

Afgelopen zaterdag, 7 februari 2009, was het zover. De RAZ ging op excursie naar het radiomuseum Jan Corver in Budel. Liefst 11 personen hadden zich aangemeld; helaas moest Hugo PA2HW vanwege een fikse griep verstek laten gaan. Na enige verwarring over de plek waar men opgepikt zou worden, doordat wij alles wat aan de Mandelabrug ligt station Driemanspolder noemen, waren we even over tienen compleet en kon de reis naar Budel beginnen.

 

Na een reis van ongeveer 7 kwartier kwamen we tegen twaalven in Budel aan. Het museum staat nog tot het einde van deze maand in het teken van Berichten uit de tweede wereldoorlog; heel veel apparatuur die met het verzet, maar ook met spionage te maken heeft gehad. Een uitermate leerzame en interessante tentoonstelling. Ook de beroemde Enigma ontbrak niet; de werking daarvan werd uitgebreid beschreven. Het is de moeite waard de tentoonstelling nog te bezoeken: tot eind februari is het museum nog elke zaterdag open!

 

 

 

 

 

 

Sommige apparatuur was ook werkend te zien, zoals de B-2 spionageset, Hallicrafters en een vernuftig opgestelde spionagecamera in een sigarettenpakje. Tevens stond er een stoorzender welke in de tweede wereldoorlog bij Radio Kootwijk opgesteld is geweest om de uitzendingen van Radio Oranje te storen.

Voor een foto impressie, zie het foto album Excursie Jan Corver onder RAZ aktiviteiten (tweede bladzijde!)