Ontvangst van 23 cm EME signalen

Ontvangst van 23 cm EME signalen op je PC

Je kunt nu live meeluisteren naar 23 cm EME (Earth-Moon-Earth) signalen, ontvangen door de 25m Dwingeloose schotel.
Verbaas je over de kwaliteit waarmee de (SSB) audiosignalen, via het traject  EME (“ maantje bonzen “) –  SDR-ontvanger – internet – geluidskaart  je eigen koptelefoon of luidspreker weten te bereiken.

http://www.camras.nl:8901/

Java en Javascript moeten wel op je PC aanwezig zijn om de CAMRAS website tot leven te laten komen. Ook moet de maan "in view" zijn voor live-signalen Smile

Om de radiotelescoop  van Dwingeloo  te beheren is de stichting CAMRAS opgericht op 29 januari 2007. CAMRAS staat voor "C.A. Muller Radio Astronomie Station", ter ere van de radioamateur Prof. Muller (PA0CAM) die de drijvende kracht was achter de apparatuur van de Radiotelescoop, waarmee Nederland zich kort na de tweede wereldoorlog in de toen nog jonge wereld van de radioastronomie een eerste plaats heeft veroverd.
Inmiddels is de telescoop volop in gebruik door radiozendamateurs. Er worden met allerlei modes (JT, SSB) op verschillende frequenties superinteressante experimenten gedaan.

Wil je alles over CAMRAS weten, surf dan naar http://www.camras.nl/ .
In het linker menu kun je “ radioamateurisme “ terugvinden. Hier vind je ondermeer terug op welke tijdstippen  PI9CAM actief is.

Hans, PE1DWA, dank voor de tip !