PI6TEN kan gebruikt worden

Repeater

repeaterPI6TEN kan gebruikt worden

Noeste repeaterbouwer Robert (Robbie) PD7TFK maakt bekend dat PI6TEN op dit moment in de testfase in de lucht is. De antenne-opstelling is nog niet zo hoog als het worden moet, maar toch kunnen de eerste ervaringen via de repeater nu worden opgedaan! Een eerste zeer belangrijke stap op weg naar het eindresultaat.

 

Robbie schrijft onder andere: "Na veel wikken en wegen is er als straalverbinding tussen de 29,590 MHz-ontvanger en de 29,690 MHz-zender uiteindelijk gekozen voor een oplossing met een dataverbinding op 2,4 GHz (LAN-band). In eerste instantie zou de veel rustiger 5,8 GHz gebruikt worden, maar omdat er teveel begroeiing tussen zend- en ontvangstlocatie stond bleek dit niet mogelijk te zijn. De oorspronkelijk geplande verbinding op 1298 MHz bleek op de huidige locatie helaas niet mogelijk, omdat dat teveel storing in het nabijgelegen bandsegment voor ATV op 23 cm zou geven. De huidige opstelling is nog experimenteel, en bijvoorbeeld het audio vanaf de 29 MHz-ontvanger laat nog wat te wensen over."

Robbie gaat verder: "Er is dus heel wat gerealiseerd de laatste dagen van 2009. Hierbij wil ik dan ook alle mensen bedanken die zich hiervoor hebben ingezet, speciaal Maarten PE7M vanwege zijn klimpartijen voor de antennes bij de huidige zeer winterse omstandigheden. Verder iedereen natuurlijk een storingsvrij 2010 gewenst. Robbie, PD7TFK."

Belangrijk is dat de repeater nu operationeel is, en dat vanuit dit startpunt de komende tijd aan verbeteringen wordt gewerkt.

Rapporten (eerlijke!) zijn in deze testfase nog steeds uiterst welkom. Deze kunnen via het mailformulier op www.pi6ten.nl worden ingestuurd.